ضوابط و مراحل کوپل پمپ و موتور
1- به هیچ وجه نسبت به روشن کردن الکتروپمپ شناور حتی برای چند لحظه کوتاه قبل از نصب داخل آب اقدام ننمائید چراکه باعث صدمات جبران ناپذیر به الکتروپمپ خواهد شد.
2- قبل از نصب پمپ روی موتور از روان بودن محور اطمینان حاصل نموده و حرکت طولی آن را نیز کنترل نمائید این عمل را پس از کوپل نمودن نیز تکرار کنید.
3- به منظور کنترل صدمات احتمالی مکانیکی در جابجائی ها ، کلیه قسمت های پمپ و موتور بخصوص کوپلینگ ، جا خار و کف محفظه مکش را کاملا چک و در صورت وجود زنگ زدگی کاملا تمیز و زنگ زدای نمائید در هنگام کوپل نمودن کف محفظه مکش پمپ وهمچنین قسمت فوقانی قطعه اتصال دهنده موتور باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه زنگ زدگی بوده و داخل کوپلینگ کاملاً تمیز و فاقد گرد و غبار و یا قطعات خارجی باشد.
4- قبل از کوپل نمودن و بمنظور هواگیری ، الکتروموتور را در وضعیت قائم نگه داشته دو عدد پیچ آب بالای موتور را باز و از طریق یکی از آنها داخل الکتروموتور را با آب تمیز قابل شرب پر نمائید و اجازه دهید هوای موجود بین سیم های استاتور کاملا خارج و مجددا آنرا پر آب کنید.پیچ های آب را در محل خود قرار داده و محکم نمائید و پیچ تخلیه آب را کنترل کنید که محکم بسته شده و از محل لاستیک دیافراگم محفظه فشار انتهای موتور نشتي آب مشاهده نگردد.
5- پمپ شناور را با رعایت اصول ایمنی بصورت قائم بلند و محور پمپ را در محل کوپلینگ موتور پس از آغشته نمودن کمی روغن قرار داده بنحوی که محل خار محور پمپ در مقابل خار کوپلینگ قرار گیرد ، پیچ بالای کوپلینگ را باز سپس پمپ را به آرامی پائین بیاورید.توجه داشته باشید عمل کوپل کردن باید به راحتی و بدون وارد نمودن هرگونه ضربه ای صورت پذیرد.محور وقتی کاملا وارد کوپلینگ موتور شد ، محل نشیمن پیچ بالای کوپینگ روی محور پمپ از سوراخ پیچ کوپلینگ بایستی بصورت کامل قابل رویت باشد.سپس پیچ های کوپلینگ را بسته و مهره های اتصال پمپ را بصورت ضربدری کاملا محکم نمائید.
6- پس از کوپل نمودن پمپ و الکتروموتور شناور، بوسیله اهرم مناسب(از طریق دهانه مکش پروانه طبقه اول)روان بودن پمپ و موتور را در تمامی دایره دوران کنترل نمائید.
7- بوسيله اهرم مناسب که زیر لبه شنگیر موتور قرار می دهيد، حرکت طولی محور را کنترل کنید که در حد قابل قبول باشد.
8- پس از پر آب کردن کامل الکتروموتور، کابلهای الکتروموتور را با دستگاه اندازه گيری مقاومت اهمی حساس (اهم متر) تست نموده تا اطمينان حاصل شود در اثر حمل و نقل به الکتروموتور آسيبي وارد نگرديده است. لازم است تست عایقی کابلها با یکدیگر و با بدنه موتور بوسیله دستگاه ميگر با ولتاژ 1000 ولت دی سی بمدت 10 ثانیه انجام شود.فازها با هم و بدنه مي بايد مقاومت عایقی در حد قابل قبول داشته باشند که حدود آن در جدول ذیل ذکر شده است .(عمل تست فوق در 3 مرحله قبل و بعد از مفصل بندی ،وقبل از استارت بايد صورت پذیرد.)
1- الکتروموتور شناور نو به هنگام خرید و بدون کابل قدرت | بزرگتر از 50MΩ |
2- الکتروموتور شناوری که به مدت طولانی تا 2 سال انبار شده باشد بدون کابل قدرت | بزرگتر از 20MΩ |
3- الکتروموتور شناور کارکرده که می خواهد در چاه نصب شود و بدون کابل قدرت | بزرگتر از 10MΩ |
4- الکتروموتور شناور نصب شده در چاه با کابل قدرت | بزرگتر از 2MΩ |
5- الکتروموتور شناور در حال کار با کابل قدرت | بزرگتر از 0.5MΩ |
6- الکتروموتور شناور در حال تخریب با کابل قدرت | کمتر از 0.5MΩ |
تذکر1: تحت هر شرايط برای تست الکتروموتور با دستگاه ميگرحتماً الکتروموتور بايد خاموش باشد
تذکر2: مورد 5 منظور همان الکتروموتور هايي مي باشد که از زمان نصب آنها مدت زمان زيادی مي گذرد.
9- عمل ارتباط کابل های اتصال قدرت به کمک سيلپک با سايز مناسب ، و با دقت در تاريخ انقضای رزين و توسط برق کار ماهر بايد انجام پذيرد.
10- استفاده از صافي (توری) به جهت جلوگيری از ورود اجسام خارجي به داخل پمپ از اهميت بسزايي برخوردار مي باشد،لذا صافي استيل را با استفاده از 3 عدد فنر استيل که به همراه الکتروپمپ در داخل پک مخصوص قرار داده شده برروی محفظه مکش حلقه و ثابت نمائيد.
11- سيم ارت را متصل نمائيد.
12- تاکيد مي گردد هرگز چتری سوپاپ را سوراخ ننمائيد.